In de praktijk, maar ook om ons heen viel het ons op dat er heel veel behoefte is aan innerlijke rust. Veel mensen hebben een druk leven, en men komt snel onder druk te staan door de overvolle agenda die ze hebben, maar ook bepaalde situaties in je leven zoals bijvoorbeeld: je werksituatie of angsten die je hebt kunnen voor veel onrust zorgen.

Wist je dat door te gaan mediteren je veel van deze onrust weg kan nemen?

Een meditatie kun je namelijk zien als een soort rustpunt voor jezelf, om even te ontsnappen aan de drukte van de dag. Je komt hierbij dichter bij je gevoelens en daardoor kun je ook meer ervaren. Het zet je gedachten die je de hele dag door hebt even op pauze en door dit te doen zul je zien dat er plaats wordt vrijgemaakt voor iets totaal anders.

Er zijn veel verschillende soorten meditaties die je kunt doen. Belangrijk is dat je kijkt wat bij jou past en waar jij je prettig bij voelt. Zo kun je een geleide meditatie doen, een stilte meditatie, of een meditatie d.m.v. het beluisteren van muziek.

Het belangrijkste is dat je niets forceert, geef jezelf de tijd. Of liever gezegd gun jezelf de tijd. Mediteren is een cadeautje voor de ziel, door het regelmatig te doen zul je zien wat voor positief effect dit op je heeft.

 

Wil jij ook graag eens mediteren en de positieve effecten hiervan ervaren?

Geef je dan nu op voor de meditatieavond